Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för nya entrén

Den nya entrén till Folkets park i Bollnäs fick klartecken på tisdagen. Det skedde genom att miljö- och byggnämnden beviljade både strandskyddsdispens och bygglov.
Och nu blir det snabba ryck. Markarbetena startar redan i dag, onsdag.

Under sex veckor beräknas arbetena med ombyggnaden av vägen på fotbollsplanens östra sida pågå. Det sker i förlängningen från campingens servicehus Kajutan och fram till den nya entrén.

I jobbet ingår också att flytta huvudentrén till parken från den nuvarande ingången.

Biljettkuren, inklusive neonskylten från slutet av 1950-talet, följer med vid flytten.

Egentligen är den nya entrén en nygammal ingång. Från att folkparken anlades på 1920-talet och fram till 1958 fanns huvudentrén på just den här platsen.

- Gångvägen in mot parken på den västra sidan kommer att finnas kvar också efter flytten. Parken blir inte helt inhägnad, men kommer att kunna spärras av med tillfälliga stängsel vid speciella evenemang, säger Ylva Jedebäck Lindbäck.

En ny parkering byggs också strax intill den nya ingången. Dessutom blir det en stödmur mellan parkeringen och den gamla idrottsplatsen.

- Börjar vi nu ska allt kunna vara klart i slutet av november, säger Ylva Jedebäck Lindberg.

Kostnaderna för de ombyggnader som nu görs är budgeterade till tre miljoner kronor.