Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för kval - även i praktiken

Förlust med 1–5 mot Vänersborg och Ljusdal är även i teorin klart för kvalspel.
– Ja, nu är det klart. Men mentalt har vi varit där sedan jag och Patrik kom in som tränare, säger "Böna" Eriksson.

Annons

Sedan Björn Eriksson och Patrik Larsson kom in som tränare har Ljusdal jobbat med att få mer bollinnehav. De sista matcherna i Elitserien ska fungera som träningsmatcher inför kvalet för att få till den biten i spelet.

Men förutsättningarna för det var absolut sämsta tänkbara i Ljusdals näst sista hemmamatch i Elitserien mot Vänersborg. Det gick knappt att föra boll över huvudtaget då blöt snö föll genom hela matchen. Det var krig, kamp och rena brottningsmatcher i snöyran och matchen fick spelas i 3x30 minuter.

– När det blir så här kunde vi ju inte trycka på de bitarna vi ville direkt. Det är ju bara in i snön och kriga. Och det gjorde Vänersborg bättre, säger Björn "Böna" Eriksson och fortsätter:

– Jag efterlyser lite mer kraft i duellerna i sådana här matcher. Vi har ju lite tid att jobba på det nu.

Ljusdalstränaren var ändå ganska nöjd med sitt lag efter den första perioden. Och med bara 0–1 i baken fanns hoppet kvar till den andra perioden. Då kom olycksminuterna som sänkte de gulgröna. Försvaret inte var på hugget när Vänersborgs Emil Wiklund lyfte in en lyra i straffområdet som Andreas Eriksson förvaltade på bästa sätt, och satte bollen bakom Jonas Svensson till 2–0.

Bara minuten senare kunde Joakim Hedqvist, utan bevakning plocka ned Martin Röings väl avvägda långboll, och med gott om tid lägga in 3–0 bollen för Vänersborg, och det var definitivt rullgardinen ned och kvalödet ett faktum för LBK.

Vänersborg krigade bättre i snön, och vann till slut matchen med 5–1. Ljusdals 4–1 reducering slogs in av Daniel Rexin.

Två matcher återstår av årets elitserie - mot Kalix och Sirius. Två lag som Ljusdal kan ställas mot i det kommande kvalet.

– Det är bra att få de matcherna och visa lite muskler inför det, säger "Böna" Eriksson.