Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: De blir nya chefredaktörer i Hälsingland

I arbetet med att bli mer lokala tillsätter Bonnier News Local fyra lokala chefredaktörer för tidningarna i Hälsingland. I dag presenteras namnen på två av dessa.

Inom kort gäller en ny organisation för tidningarna i Hälsingland. Varje tidningstitel får en egen chefredaktör och ansvarig utgivare, och det är nu klart med namn på Ljusnan i Bollnäs samt på Söderhamns-Kuriren.

På Ljusnan är det Tomas Froms som får uppdraget. Han är i nuläget redaktionschef för Hälsingland och har arbetat på Ljusnan i drygt trettio år och tidigare bland annat varit sportchef. Han ser fram emot att få fokusera på Bollnäs och Ovanåkers kommuner.

– Det har jag inte gjort på flera år, det har varit betydligt större områden. Det ska bli otroligt stimulerande att ha ansvar för två kommuner man känner till i ryggmärgen, säger han.

På Söderhamns-Kuriren blir det Mattias Guander.

Han började sin journalistiska karriär som ungdomspraktikant på Söderhamns-Kuriren. Nu, 27 år senare, blir han tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare.

– Kuriren kommer bli en mer lokal tidning än vad den varit de senaste åren, säger Mattias Guander.

Det är i nuläget inte klart vilka som blir chefredaktör och ansvarig utgivare på Ljusdals-Posten och Hudiksvalls tidning. I väntan på den processen ansvarar Tomas Froms för Ljusdal och Mattias Guander för Hudiksvall. Nuvarande chefredaktör för tidningarna i Hälsingland, Anders Ingvarsson, är erbjuden uppdraget som chefredaktör för HT.

Carl-Johan Bergman, som är en del av Bonnier News Local-ledningen, är nöjd med rekryteringen.

– Mattias Guander och Tomas Froms är gedigna publicister som har lokaljournalistiken i sitt dna. Dessutom är de väl förankrade på sina orter och har stor förståelse för lokaljournalistikens roll där. Jag är väldigt glad över att de har tackat ja till sina nya uppdrag, säger han.

De nya chefredaktörerna tillträder så snart som möjligt.