Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart besked om Länskonst

Länskonst kan hållas i Hudiksvall trots allt.

Det står klart efter ett möte mellan Hudiksvalls kulturchef Sofia Nohrstedt och Hudiksvalls konstgille, som tidigare fått nej från Hälsinglands museums chef Gunilla Stenberg om att ha utställningen där.

– Det känns bra att vi kan ha utställningen på 316 kubikt. Det rum i huset som kulturskolan har stråkundervisning i får vi använda till konsten, de flyttar ut lite innan jullovet börjar, säger Magdalena Forsberg i Hudiksvalls konstgille.

Gävleborgs länskonstförening arrangerar varje år en jurybedömd utställning för konstnärer i länet. Den flyttar runt mellan Gävle, Sandviken, Bollnäs, Söderhamn och Hudiksvall. Årets utställning öppnar 12 december och pågår till den 13 januari nästa år.…

Vad som ska hända med kommunens hus där 316 är inrymt är ännu inte klart. Men Hudiksvalls konstgille, som hyr in sig i två rum i huset, har i alla fall fått klartecken till att stanna kvar ännu ett år, hel 2015.