Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att vi stödjer våra soldater

Svenska folket har aldrig vacklat i stödet till sina soldater oavsett om det gällt förmågan att kunna försvara Sverige eller internationella insatser typ Bosnien eller Kosovo.

Man börjar märka att "Afghanistankramarna" försöker insinuera att svenska folket är emot våra soldater i Afghanistan.

Svenska folket har aldrig vacklat i stödet till sina soldater oavsett om det gällt förmågan att kunna försvara Sverige eller internationella insatser typ Bosnien eller Kosovo.

Vad allt fler svenskar är emot är själva insatsen, vad kan vi åstadkomma med futtiga 500 man?

5 000 man vore väl något att kalla för insats i ett landområde stort som 20 procent av Sveriges yta, men det har vi inte ekonomin till att genomföra, i alla fall inte så länge pengarna ska tas ur försvarsbudgeten.

Från en del håll kan man också höra "Varför är danskarna då så positiva till att ha trupp i Afghanistan och inte svenskarna?"

Danmark har sedan decennier varit medlem i Nato och har därmed en skyldighet att delta i Natos operationer.

Deras medlemskap beror också på att danskarna aldrig haft den militära förmågan att försvara sitt land själva och inte minst på grund av av att Danmark ligger där det ligger med de strategiskt viktiga Östersjöutloppen som Nato alltid velat ha kontrollen över.

Och förresten. Så länge man på andra sidan Östersjön kan öva med minst 50 000 man vid ett och samma tillfälle ska nog herr Tolgfors tänka på vårt eget territorium först och lägga Afghanistanäventyret åt sidan.

Inge Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel