Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klara hoppade hem SM-guldet

Med fyra sekunder till godo, red Klara Hammarström från Delsbo, hem individuellt SM-guld i ponnyhoppning. Det var hennes främsta seger någonsin och hon tog den tillsammans med C-ponnyn Chinchilla.

– Det känns jättebra och är helt otroligt, säger Klara Hammarström.

Endast två ekipage tog sig till omhoppningen i medelsvår A kategori C vid helgens inomhus-SM i ponnyhoppning. Högbo ridklubbs Klara Hammarström, från Delsbo, och Vetlandas Julia Persson.

Med en felfri ritt och med fyra sekunders marginal tog Klara Hammarström och 14-åriga stoet Chinchilla hem guldmedaljen.

– Det är helt otroligt och det största jag vunnit. Eftersom det är ett individuellt guld känns det extra stort, säger Klara Hammarström.

Med starka nerver och en bra relation till sin häst, var det inga problem att rida felfritt i omhoppningen.

– Lite pirrigt var det, men det kändes som det var nu eller aldrig eftersom det var SM-final. Först och främst satsade vi på noll fel och därefter att klara en bra tid.

Det gick alltså vägen och trots att Klara bara haft Chinchilla sedan förra året, är de två redan samspelta.

– Hon är speciell på ett bra sätt, pigg och glad och kämpar alltid som bäst. Jag red in mig väldigt snabbt med henne och vi blev fort bra kompisar, säger Klara som nu avslutat tävlingssäsongen.

Nästa säsong blir det satsning på elitlaget med Mitt Hjärta och Högbo. Sedan väntar ju också ett nytt SM.

– Vi får se hur det går. Det blir väl att försöka försvara guldet då, säger Klara Hammarström.

Det hade kunnat bli dubbelt Hammarström på prispallen. Klaras syster Selma, ledde tävlingen inför sista omgången, men fem språng från slutet kraschade hon i kombinationen och missade omhoppningen. Ett snöpligt slut på en annars mycket bra tävling för Selmas del.

Lillebror Ingemar tog sig till A-final i Lätt A, kategori B.