Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klara Hammarström om hoppsatsningen i Tyskland: "Gör man något ska man inte göra det halvdant, då ska man göra det fullt ut"

Klara Hammarström har lämnat sporten hon har en EM-medalj i och satsar nu stenhårt på hoppningen. Drömmen är "att bli bäst", och vägen dit går via ett tävlingsstall i Tyskland och internationella tävlingar nästan varje helg. Se hela intervjun med Klara i TV-klippet ovan.

Se hela intervjun med Klara Hammarström, tillsammans med hennes egna bilder och filmer från träningarna och tävlingarna i TV-klippet ovan.

Mitt Hjärta Hästsportcenters Klara Hammarström har ett EM-brons i fälttävlan bagaget. Nu har hon dock lämnat sporten där hon har sin största merit, och satsar i stället helhjärtat på hoppningen.

Just nu, under tävlingssäsongen, bor 16-åringen i Tyskland och livet består av träning av hästarna, högstadieplugg på distans och tre-fyra dagar på resande fot för att tävla, nästan varje vecka.

Hoppsatsar gör även 13-åriga lillebrodern Ingemar Hammarström, medan tvillingsystern Selma fortfarande rider mest flättävlan och håller till på Irland.

Läs också: Hopptalangen Ingemar Hammarströms galna helg – flygkaos och trasig utrustning slutade med seger i två klasser

Klaras fälttävlanskarriär tog slut på ett minst sagt speciellt sätt. Hon och tvillingsystern Selma blev uteslutna ur landslaget inför Nordiska Mästerskapen efter att ha befunnit sig på ett hotellrum där det förekommit alkohol.

Läs mer: EM-medaljör vill lämna tillbaka medaljen – "Känner mig kränkt"

Det strulet är inte anledningen till att Klara lämnar sporten, även om det hade en del i det.

– Nej, det var det egentligen inte. Men det bidrog väl till med den sista touchen.

Se en längre intervju med Klara Hammarström i TV-klippet ovan.

Läs också:

15-åriga Delsbotalangen är bäst i Sverige

Hammarströms lämnar Hälsingland för Skåne

Klara Hammarström och Josephine Verdruye klarade kval för svår hoppning