Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klar seger och klättring i tabellen

I jakten på andraplatsen var det full fart från första minuten.
Hudiksvalls FF hade inga problem att hemmabesegra nästjumbon Mariehem.
– Betydligt bättre än förra matchen, säger HuFF:s Andreas Persson.

Hudiksvalls FF kämpar mot Sandviken och Anundsjö om andraplatsen i tabellen. I den andra änden spelar Mariehem för nytt kontrakt.

Det syntes tidigt vilket lag som ville ha kommandot på Glysisvallen.

Det dröjde till den 28:e minuten innan HuFF tog ledningen. Mehmed Hafizovic tog sig in från högerkanten och satte ett lågt skott med vänsterfoten. 2–0 kom bara sex minuter senare. Den här gången var det vänstermittfältaren Andreas Persson som kunde sätta dit bollen, hans första mål i HuFF-tröjan.

– Mehmed kom ner till höger i straffområdet och slog in den till mig så jag hade bara att sätta dit foten. Det gick inte att missa, beskriver Andreas Persson målet.

I andra halvlek vaknade Mariehem till och hade mycket boll. Efter timmen spelad sköt bortalaget i stolpen när HuFF-spelarna inte hängde med.

Därför var det tungt för Mariehem när Pelle Lööf efter 67 minuter kunde smälla in 3–0 efter att ha fått en passning snett inåt bakåt. William Wallin ökade på till 4–0 med en kraftfull nick innan bortalaget fick till en reducering.

Niclas Larsson i HuFF-målet var inte beredd på det långskott Robin Arestav krutade av och det blev matchens sista mål.

– Vi spelade betydligt bättre i dag än i den förra matchen, säger Andreas Persson.

För dagen spelade han vänstermittfältare med Viktor Roos bakom sig på backposition. Tidigare under säsongen har de båda skiftat positioner med varandra och mot Mariehem visade de att samspelet är på plats.

– Det fungerar bättre och bättre ju mer man kommer in i det, säger Andreas Persson vars HuFF har bättre häng på andraplatsen sedan Sandviken förlorat borta mot Ånge med 1–2.

– Det ska vi nog fixa, vi hade vår dåliga match förra helgen. Vi vill ju bli tvåa, så är det, säger han.