Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klar seger för Söderhamn

Efter en tung start på hösten var det äntligen dags för en trepoängare för SFF.
Laget behövde bara dryga halvtimmen på sig för att sätta punkt för matchen.
– En vinst var jäkligt välkommen nu, säger tränare Benny Dahlin.

Söderhamn hade inte vunnit på sex matcher och inte tagit ett poäng på fyra av dem. Och ytterligare en förlust i matchen mot Östersund skulle innebära att laget halvt halkade in i bottentriden på allvar.

Men i stället kom ett målkalas i första halvlek – och poängen var nästan in hamn.

– Vi får en väldigt bra start. Vi pressar Östersund högt, vinner boll och kan ställa om och gå på kontring. Det är vi bra på, säger Niklas Holm.

För det skulle bara dröja sex minuter innan SFF fick utdelning på en av sina omställningar och fick hål på Östersund. Efter ett inlägg tog Filip Enarsson emot bollen på bröstet i straffområdet och kunde med en bredsida trycka in bollen i nät.

Bara en kvart senare placerade Niklas Holm in 2–0 på straff, innan Simon Åberg snyggt skruvade in en frispark från nära håll. Resultattavlan lös 3–0 och det höll sig till halvtid.

I andra halvlek kändes matchen avgjord och när Olov Hallström i Östersund åkte på sin andra varning skulle det mycket till innan Östersund skulle kunna vända.

– Jag tycker vi gör allt jättebra fram till dess att de får sin utvisning. Då blir det precis som att vi blir rädda om poängen och blir stirriga, säger Benny Dahlin.

Men SFF lyckades hålla ut och kunde i 89:e minuten även göra 4–1 genom Omar Guidji, som för dagen startade på bänken.

Det betyder att laget nu äntligen fick stopp på sin segerlösa svit.

– Poängen betyder otroligt mycket. Nu går vi upp någon placering i tabellen och slipper oroa oss för en nedflyttningsstrid, säger Benny Dahlin.