Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagomål om vanvård på Hagängsgården

/
  • Verksamhetscheferna Kia Sacco och Sarah Faxby-Bjerner hoppas att internutredningen kommer att vara klar inom en månad.

Ett klagomål om vanvård på Hagängsgården har skickats till kommunen.

Annons

I torsdags morse skickade en person in ett klagomål via ett mejl rörande Hagängsgården i Harmånger till Nordanstigs kommun. Personen vill komma i kontakt med den högst ansvarige för kommunens äldrevård eftersom den vill göra en anmälan. Ärendet rör en anhörig som enligt brevskrivaren dött av kraftig uttorkning och svält på äldreboendet. I brevet beskrivs också hur personen togs in på Hudiksvalls sjukhus men avled efter tre veckors vistelse. Enligt brevskrivaren reagerade även sjukhusets personal och läkare på mannens tillstånd så pass att de pratade om att göra en anmälan om vanvård.

Biträdande enhetschef på Hagängsgården Ann-Louise Eriksson vill inte uttala sig om det specifika fallet. Men säger:

– Blir det en lex Sarah anmälan, så måste det göras en utredning och sen vi får se vad den visar, säger hon

Hagängsgården har varit föremål för en lex Sarah anmälan förut. I november förra året ledde en anmälan om bristande vård gällande bland annat ett liggsår, till en lex Sarah utredning.

Tillförordnad verksamhetschef på Nordanstigs kommun Kia Sacco och biträdande verksamhetschef Sarah Faxby -Bjerner mötte under torsdagen personalen Hagängsgården som var ledsna och som inte kände igen sig i anklagelserna.

– Det är allvarliga klagomål. Vi kommer att göra en internutredning omedelbart. säger Kia Sacco.

Och på måndag kommer kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska Ewa Jonsson börja sin internutredning som förhoppningsvis ska vara klar inom en månad.

Mer läsning

Annons