Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klagade – fick sjukersättning

En kvinna i 60-årsåldern i Ljusdals kommun fick rätt till hel sjukersättning efter att ha överklagat Försäkringskassans beslut till länsrätten.

Försäkringskassan beslutade i september 2008 att avslå kvinnans ansökan om hel sjukersättning. Försäkringskassan ansåg att kvinnans arbetsförmåga inte var nedsatt till mer än hälften. Hon skulle kunna utföra stillasittande arbeten som inte belastade knäet.

Kvinnan begärde hel sjukersättning eftersom hon bara kunde sitta kortare stunder utan att ändra ställning och hade svårt att klara de flesta sysslor i hemmet utan hjälp.

I ett nytt läkarutlåtande framkom att kvinnan hade mycket svårt att stå och gå och bara kunde sitta i tio minuter med värk och smärta.

Försäkringskassan ändrade sig då, efter att ha begärt in ett utlåtande från en försäkringsmedicinsk rådgivare, och gav kvinnan rätt till hel sjukersättning.

Länsrättens dom sa också att kvinnan har rätt till hel sjukersättning.