Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjellström tvåa i klassdebuten

Nisse Kjellström imponerade stort i sin debut i klassen MX 2 ungdom när motocrossens Nedre Norra Open avslutades i Eriknäsbo, Bollnäs, i lördags.

Annons

Målsättningen före start var att hamna bland de tio främsta. Facit blev betydligt bättre – Söderhamnskillen blev nämligen tvåa.

– Jag är nöjd. Det här gick ju jättebra, sammanfattade Nisse efter målgång.

Efter en framgångsrik säsong i 85 kubik tog nu Nisse Kjellström ett kliv uppåt i klasstegen. Men någon större respekt för konkurrenterna visade han inte.

I det första heatet styrde Nisse i mål som tvåa efter suveränen Jesper Emilsson, Säter (som sopat banan med resten i år). Heat 2 bjöd på en tredjeplats vilket räckte för att bli tvåa i det totala sammandraget för dagen.

Återstår i år gör sista deltävlingen i Coor-cup, där Nisse redan säkrat slutsegern. Därefter tar han definitivt adjö från 85-klassen. Nästa år (efter skotertävlande i vinter) är det fullvuxna motorcyklar som gäller för hela slanten.