Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjellström tvåa i klassdebuten

Nisse Kjellström imponerade stort i sin debut i klassen MX 2 ungdom när motocrossens Nedre Norra Open avslutades i Eriknäsbo, Bollnäs, i lördags.

Målsättningen före start var att hamna bland de tio främsta. Facit blev betydligt bättre – Söderhamnskillen blev nämligen tvåa.

– Jag är nöjd. Det här gick ju jättebra, sammanfattade Nisse efter målgång.

Efter en framgångsrik säsong i 85 kubik tog nu Nisse Kjellström ett kliv uppåt i klasstegen. Men någon större respekt för konkurrenterna visade han inte.

I det första heatet styrde Nisse i mål som tvåa efter suveränen Jesper Emilsson, Säter (som sopat banan med resten i år). Heat 2 bjöd på en tredjeplats vilket räckte för att bli tvåa i det totala sammandraget för dagen.

Återstår i år gör sista deltävlingen i Coor-cup, där Nisse redan säkrat slutsegern. Därefter tar han definitivt adjö från 85-klassen. Nästa år (efter skotertävlande i vinter) är det fullvuxna motorcyklar som gäller för hela slanten.