Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kjell Axel Andersson

Begravningsgudstjänst för Kjell Axel Andersson, Söderhamn, hölls den 27 december i Ulrika Eleonora kyrka.

Som inledningsmusik spelade kyrkomusiker Eva Björk Stilla natt av Franz Gruber.

Officiant var komminister Sven-Erik Hägerlind som höll ett personligt tal om Axel Anderssons liv och tro.

Kyrkomusiker Eva Björk samt solisterna – barnbarnen Nathalie och Jennifer – återkom med O helga natt av Adolphe Adam och Den jag kunde vara av Tomas Ledin. Tillsammans med Eva Björk på flygel sjöng sedan solisterna Nathalie Andersson och Jennifer Andersson Kärleken är av Ingela "Pling" Forsman, Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist.

Som utgångsmusik spelades Amazing Grace, amerikansk melodi, och vid klockringningen bars urnan ut av äldste sonen Kjell.

Vid urnsättningen höll komminister Sven-Erik Hägerlind griftetalet utifrån Petrusevangeliet som följdes av en tyst minut och ett tacktal av sonen Kjell. Spontant sjöng barnbarnen Nathalie och Jennifer Marias vaggsång av Evelyn Lindström.

En vacker blomstergärd omramade urnan och viloplatsen.

Minnesstunden hölls i stillhet i kvarterslokalen Broberg. Gåvor hade lämnats till Hjärt- och lungfonden och Cancerfonden.