Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Killar tänker fotboll lite annorlunda"

Premiären är bara några dagar bort för Mohed.

Under försäsongen laddade Ida Johansson och Amanda Bärj upp med att träna med Landafors herrar i division 5.

– Det har varit väldigt nyttigt, säger Johansson.

Både Ida och Amanda bor i Bollnäs och det blev en lite annorlunda lösning för att slippa pendla till Mohed vid varje träningstillfälle, men också för att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare.

– Det är alltid kul att vara med. Det är lite mer tempo och tuffare än när vi tränar med tjejerna. Men under sista tiden har det inte blivit så mycket eftersom det är seriepremiär snart, säger Ida Johansson.

En till två gånger i veckan har duon från Mohed tränat med herrlaget i Landafors SK.

– Det är skillnad styrkemässigt. De sätter emot mot oss också och det sa vi till från början. Kör på ni så hänger vi på, säger Johansson.

Vad har det gett dig som fotbollsspelare?

– Att jag har blivit snabbare i tanken. Killar tänker lite annorlunda när det kommer till fotboll. Vi tjejer är ofta mer rakare i vårt spel och passar ofta på förstaalternativet.

– För min del har det varit väldigt nyttigt. Jag kan ta det vidare i mitt spel med Mohed och få ut det till de andra också.

På lördag väntar Heffnersklubban från Sundsvall på hemmaplan – en premiär som Moheds mittback gått och väntat på länge.

– Det är lite nervöst och alltid en speciell känsla med seriepremiär. Men stämningen är god och det känns bra i laget. Träningslägret i Turkiet har stärkt oss väldigt mycket. Vi har pratat om målsättning, tränat och haft kul i hop.

Förra säsongen slutade Mohed på andraplats i division 2 södra Norrland.

– Då tuffade det på lite ovetande att det gick så bra som det gick. Nu känns det som vi har mer press på oss och tränarna ställer också mer krav. Vi tar det match för match, men det är klart att målsättningen är att vara med i toppstriden.