Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kilbergs femmor en hårsmån från SM-final i superarenan

Det blev ingen skol-SM-final för Kilbergsskolans femteklassare – men oj så nära det var. Efter en jämn och dramatisk match på gigantiska Tele 2 Arena så blev det till slut förlust.

Kilbergsskolans femmor vann sitt gruppspel i Bandyhjärtats Miniallsvenska – ett slags skol-SM – tidigare i år och kvalificerade sig därmed för semifinalen på Tele 2 Arena.

Det blev en häftig match på superarenan för Kilbergseleverna, som var en hårsmån från att vinna över Öjabyskolan från Växjö och gå till final.

– Vi spelade väldigt bra första biten, men förlorade med 9-7 till sist. När det var två minuter kvar ledde vi med 7-6, sedan tappade vi allting, säger lagledare Mattias Eklund.

Direkt efter matchen var besvikelsen stor hos Kilbergsfemmorna:

– Ja, det var en bedrövelse där efter slutsignalen kan jag säga, men nu är de pigga och glada igen, säger Mattias Eklund med ett par timmars distans till matchen.

Vid vinst hade det blivit finalspel innan den stora SM-finalen för herrar på lördagen. Men även om Kilbergseleverna inte får vara på isen så blir det ändå en riktig bandyfest som väntar, berättar Mattias Eklund.

– Ja, vi blir kvar i Stockholm och tittar på både skolfinalen och den stora finalen. Hoppas det blir fina matcher.

Sammanfattningsvis så har bandyäventyret gjort mycket gott för klassen, säger Mattias Eklund:

– Ja, det har varit en väldigt rolig upplevelse och det har svetsat samman eleverna tycker jag.

Bara att skrinna in på självaste Tele 2 Arena var en mental utmaning för flera av de unga spelarna.

– Några tyckte nog att det var ganska jobbigt innan matchen, det var mycket nerver hela dagen. Men alla tyckte ändå att det var häftigt att få spela på en sådan arena, säger Mattias Eklund.

TV: Kilbergs femmor tränar inför semifinalen