Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kilaforsföretag blev bästa hälsingegasell

Jonsings Gräv och Entreprenad i Kilafors anses vara det bästa gasellföretaget i Hälsingland.

Vid en gala i Falun utsågs länets gasellföretag av arrangören Di Gasell och vinnaren blev G9 Media, Gävle, ett företag som vuxit med 575 procent under förra året. Företaget står bakom varumärket Partykungen, som säljer festartiklar via internet.

Läs mer: Han driver Hälsinglands snabbast växande företag

Hälsingeföretaget Jonsings Gräv och Entreprenad driver en helt annan verksamhet, med uppdrag inom gräv, schakt och transporter. Deras företag hade en tillväxt på 225 procent under fjolåret.

Resultaten presenterades på onsdagskvällen, då en av åtta gasellfester från Malmö i söder till Umeå i norr, hölls. Under evenemanget i Falun delades diplom och statyetter ut till de företag som har vuxit snabbast i Gävleborg.

Läs mer: Tungt drag i växande verkstad i Söderhamn

För att kvalificera sig måste företagen bland annat ha en omsättning som överstiger tio miljoner kronor, ha minst tio anställda, minst fördubblat sin omsättning (om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret) och ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch. På 1980-talet visade han att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben.