Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kilaforsare prisas som årets framtida innovatör i Gävleborg: "Det är väldigt kul att få uppskattning"

Jesper Brinley från Kilafors får innovationspris för sin app som ska hjälpa folk att hitta varandra. I november ska han representera Gävleborg vid innovationsgalan i Stockholm.

I djungeln av användarnamn i olika sociala medier och spel kan det vara svårt att hitta varandra.

– Det hela började i 2013 när jag satt och jobbade. Problemet dök upp i huvudet och sedan dess har jag jobbat för att ta fram den här appen, berättar Jesper Brinley från Kilafors.

Från att idén kläcktes 2013 tills i dag har det varit en lång resa, enligt Jesper.

– Allt från att hitta finansiering och rätt folk att arbete med, men även att få folk att förstå behovet av appen. Om en person till exempel har en mejladress och Facebook att hålla koll på är det kanske inte så svårt. Men om man finns i alla olika sociala medier kan det vara svårt att hitta och bli hittad av andra, berättar Jesper.

En betaversion släpptes av appen i höstas, men har dragits tillbaka eftersom den inte levde upp till Jespers vision. Men till sommaren hoppas Jesper att den finns tillgänglig igen.

– Nu har jag hittat nya programmerare, den här gången från Gävle. Det känns riktigt bra och förhoppningsvis kan vi släppa den nu till sommaren, berättar Jesper Brinley.

Priset ska hjälpa innovatörer att komma vidare i sin utveckling.

– Just Jespers app är i sin linda, men den kommer att byggas på och fungera internationellt, berättar Ulrika Ebenhard, juryordförande och innovationsrådgivare hos Almi.