Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kilafors heta anfallsvapen till dubbel skytteligatopp efter sex nya fullträffar

Anders Persson är inne i ett härligt målstim just nu. Kilaforsanfallaren svarade för sex tunga fullträffar när Söderala besegrades med 11–0. – Det börja rulla in lite bollar, säger 21-åringen.

– Sen fick jag också bra bollar. Men det gäller att ta vara på det man får.

Söndagens storseger var bara en i raden för Kilafors. Den hårdsatsande division 5-klubben har fått en smakstart på säsongen och toppar tabellen med 16 poäng av 18 möjliga.

– Det känns bra. Men jag spelar i ett bra lag. Jag är bara en pjäs som gör sista jobbet och försöker sätta bollen i mål. Sen tränar vi väldigt hårt och är noggranna. Och som man tränar spelar man, säger Anders Persson.

LÄS MER: Målglada Kilafors vann rekordstort: "ett onormalt resultat"

Efter förra säsongen skrev Kilaforsfostrade Anders Persson på för den dåvarande division 3-klubben Rengsjö. Men efter bara några månader bestämde han sig för att återvända.

Ett beslut han knappast ångrar i dag.

Det är bara kolla in målskörden den senaste tiden förstår man varför.

Hans tre första mål i femman kom mot Bergsjö för två veckor sedan.

Men det är inte första gången han gör sex mål under säsongen. Det hände också när andralaget vann med 8–0 mot Strömsbruk häromveckan.

Det gör att han just nu toppar skytteligan i både division 5 med totalt nio mål och division 7 med tio mål.

– Det är roligt. Jag får försöka hålla mig kvar där uppe, säger han, säger han.

LÄS MER: Kilafors fortsatt obesegrade - slog Enånger i svängig match

Tränaren Kjell Westlund säger:

– Det är roligt att det lossnade för Anders. Det börjar hända lite med våra forwards och det känns riktigt bra. 11–0 är lite för stora siffror för division 5. Men en eloge till Söderala som försökte spela fotboll hela tiden.

Övriga målskyttar var Valter Sahlin, Fredrik Westlund (svarade också för sju målpass), Niklas Larsson, Andreas Clahr och Emil Clahr.

LÄS MER: Lagerbäck på Knöttas; "försökte strypa domare, då slutade jag spela själv"