Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kilafors herrgård mister sitt kontrakt med Migrationsverket

Ytterligare ett asylboende i Hälsingland mister kontraktet med Migrationsverket efter senaste anbudsrundan.

På torsdagen stod det klart att Migrationsverket väljer att avsluta sitt avtal med asylboendet på Stagården i Bollnäs.

Nu står det klart att även Kilafors herrgård, med 116 platser, mister sitt kontrakt med Migrationsverket. Anledningen är brister i dokumentationen av anläggningens brandskydd.

Herrgårdens nuvarande avtal med Migrationsverket löper ut den 15 september 2015. Därefter har de ansvariga fram till den 15 december i år på sig att avveckla verksamheten.

De asylsökande som bor där idag kommer att flytta ut allteftersom beslut fattas i deras ärenden, alternativt att de flyttar av annan anledning.

Enligt uppgifter från Migrationsverket har totalt fem asylboenden i Hälsingland mist sina kontrakt eller fått sina anbud underkända efter den senaste upphandlingen. Förutom Stagården och Kilafors herrgård i Bollnäs kommun ska även Bäckaräng i Hassela, Björkhagen i Vansätter och Järvsö B&B, i Ljusdals kommun.