Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kilafors fortsatt obesegrade - slog Enånger i svängig match

Heta känslor, heta mål och så den ifrågasatta kortutvisningen i slutminuterna . Det svängde rejält när Kilafors vann över Enånger med 4-2. – Det blev en riktig krigarmatch till slut, säger tvåmålsskytten Henrik Rehnvall.

Det var två förmodade topplag som möttes på Brovallen på torsdagkvällen, och underhållningen lät inte vänta på sig.

Efter bara två minuter slog Kilafors Deeq Mohamed in 1-0 efter en fin soloräd. Men bortalaget fick bara behålla ledningen i några minuter. Ett strålande inlägg från Martin Lööf nådde Mikael Andersson som enkelt kunde placera in kvitteringen.

Läs mer: Här är lagen som tippas ta hem division5

Det böljande spelet fortsatte och i 14:e minuten passade Fredrik Westlund bollen till Henrik Rehnvall som sköt in 2-1 för bortalaget.

Efter målet tog Kilafors, som är obesegrade i år, över spelet. Sex minuter innan halvtid kom också 3-1 genom Fredrik Westlund.

– Det kändes jätteskönt. Det var skönt att leda, och skönt att ta taktpinnen, säger Deeq Mohamed.

Andra halvlek blev jämnare och tempofattigare.

– Vi kände oss för trygga. Man brukar säga att man glömmer skorna i omklädningsrummet. Vi sänkte tempot, då blir det grötigt, säger Deeq Mohamed.

Samtidigt blev det allt mer irriterat på planen. Tuffa tacklingar, knuffar och snack avlöste varandra. I 71:a minuten fick Kilafors Anders Persson gult kort, och i och med den utvisningen tog Enånger över matchen.

– Det blir väldigt kännbart om du får en 15-minuters. Vi blev väldigt tunna framåt, säger Henrik Rehnvall.

I 77:e kom också reduceringen genom Anders Fridlund, och hemmalaget fortsatte att pressa på men utan att få in bollen.

Med elva man på planen igen kunde sedan Deeq Mohamed fixa en straff i 89:e minuten, som Henrik Rehnvall säkert slog in.

– Jag lät Henke ta den. Jag var för trött och hade fått en smäll. Man måste känna att dom som är lugna får ta dom, säger Mohamed.

Hur kämpigt var det på slutet?

– Vid deras 2-3 började det kännas, att nu känns det inge bra. Sen gör vi 4-2 relativt snart. Det är ett förmodat topplag, så det är mycket viktiga poäng, säger Henrik Rehnvall.

Läs mer: Elva klubbar vill skrota korttidsutvisningarna

Matchfakta Enågers IK - Kilafors IF 2-4 (1-3)

Målskyttar: 0-1 (2) Deeq Mohamed, 1-1 (5) Mikael Andersson, 1-2 (14) Henrik Rehnvall, 1-3 (39) Fredrik Westlund, 2-3 (77) Anders Fridlund, 2-4 (90) Henrik Rehnvall, straff