Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KIK-tränaren rasar efter huvudtacklingen: "Så jävla respektlöst"

Det var heta känslor när Kristianstads IK mötte HHC på hemmais – och Niklas Lindmarks tackling i andra perioden har fått KIK-tränaren Mats Lusth att se rött.
– Det är så jävla respektlöst och bedrövligt, säger han till 24Kristianstad.se

Annons

Ungefär efter att halva andra perioden gått i mötet mellan Hudiksvall Hockey och KIK klev Niklas Lindmark upp och satte en tackling i huvudhöjd mot Kristianstads-forwarden Sonny Karlsson.

Ett tilltag som fick KIK-tränaren att bli vansinnig.

I en intervju med nättidningen 24Kristianstad.se hymlar han inte:

– Så fegt och ynkligt av en sån spelare så jag vet inte vart jag ska ta vägen.  Det måste bli Sveriges längsta avstängning på det där. Det är sån han är (Niklas Lindmark). Det är därför vi inte kunde ha honom i laget. Han gör sin egen grej och laget blir lidande, rasar han.

Läs mer: Fem punkter efter Hudiksvalls HC–Kristianstad: "Rätt att ge matchstraff"

Hudiksvalls Niklas Lindmark, som tidigare under säsongen spelat för Kristianstad, fick matchstraff för tilltaget – och han är ångerfull.

– Jag hoppas verkligen att det är okej med Sonny. Det är aldrig kul när någon blir skadad och jag tyckte om Sonny väldigt mycket när jag var i Kristianstad. Det var absolut inte min mening att skada honom, säger Niklas Lindmark till Kristianstadsbladet.se

KIK-forwarden Sonny Karlsson, som tidigare haft problem med hjärnskakningar, fördes direkt till sjukhus efter tacklingen men hans tillstånd är oklart.

TV: Se tacklingen nedan

Niklas Lindmark sågades rejält av KIK-tränaren efter matchen.

Att söndagens överfall var ett exempel på varför Lindmark inte fick stanna i klubben tycker han är trams.

– Jag håller inte med honom (Mats Lusth) för fem öre. Det har inget att göra med varför jag lämnade utan det var på grund av brist på speltid, säger HHC-spelaren efter Kristianstads IK:s 1–4 seger.