Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappningsmordet: Detta har hänt – och här är de misstänkta

Den 23-årige mannen fördes bort i Gävle – och hittades död i Sundsvall två veckor senare.
Här är en sammanfattning om vad som har hänt i fallet.

Annons

Läs också: Flera misstänks för mordet på 23-åringen – alla häktade förnekar inblandning

4 april: Vid 20.40-tiden såg vittnen hur den 23-årige mannen mot sin vilja drogs in i en bil på Slottstorget i Gävle, som sedan lämnade platsen i hög fart.

5 april: Brottet anmäls till polisen.

6 april: Ett utbränt fordon påträffas under natten, 21 kilometer norr om Bergeforsen intill länsväg 331. Det ska ha varit den bil som 23-åringen fördes bort i – enligt polisen en grå eller silverfärgad Audi.

10 april: Kvinnan blir anhållen misstänkt för medhjälp till människorovet i Gävle.

11 april: Polisen går ut med information om händelsen. Samma kväll blir fyra män anhållna av åklagare, misstänkta för inblandning i kidnappningen.

13 april: Kvinnan häktas av Gävle tingsrätt. På Öresundsbron griper polisen ytterligare två misstänkta män som senare blir anhållna.

14 april: Åklagaren lämnar in två häktningsframställningar för sent – och två av männen släpps därför på fri fot.

15 april: De frisläppta kommer frivilligt till häktningsförhandlingarna. De sex männen häktas sedan i Gävle tingsrätt. Fyra misstänks för människorov, två för medhjälp.

18 april: Polisen säger sig fortfarande ha hopp om att hitta den försvunne vid liv. "Ju längre tiden går, desto svårare blir det", säger Mikael Hedström vid polisen i Gävleborg.

20 april: 23-åringens kropp hittas i Maj, Njurunda, enligt uppgift i en rinnande bäck intill en skogsväg. Förundersökning om mord inleds.

21 april: Polisen uppger att den döde mannen är från Sundsvall och söker tips från allmänheten.

25 april: Obduktionen bekräftar att 23-åringen verkligen blev mördad. Däremot vill polisen inte säga på vilket sätt.

28 april: Åklagaren bekräftar att en åttonde person från Sundsvall varit inblandad i fallet – och fortfarande är på fri fot.

13 maj: Ytterligare en person begärs häktad för kidnappningsmordet i Maj.

17 maj: Aftonbladet avslöjar att den mördade hade anmält till polisen att hans liv var i fara – men att utredningen lagts ner.