Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kickoff för årets UF–företagare

Under onsdagen samlades cirka 250 gymnasieelever och lärare från både Ljusdals och Hudiksvalls kommun på Kulturhuset i Hudiksvall för att få information om och inspiration till att starta ett UF–företag.

– Just nu har vi fikamingel, vi har bjudit hit ett 30-tal företag som eleverna kan prata med och knyta kontakter med under minglet. Vi har haft föreläsningar under förmiddagen och det kommer att fortsätta under eftermiddagen, berättar Hanna Engström Löwenborg som är regionchef för Ung företagsamhet i Gävleborg.

Läs mer: Kickoff för unga företagare i Söderhamn

Johan Persson och Olina Öhrn från Slottegymnasiet i Ljusdal bestämde sig redan i våras för att starta ett UF-företag tillsammans.

– Vi ska göra handgjorda fiskeinspirerade flasköppnare. Jag har tidigare haft det som hobby, så vi har bestämt oss för att utveckla det, berättar Johan Persson.

– Johan ska producera och jag kommer främst att sköta marknadsföringen och ekonomin. Vi har redan sålt vår produkt till två företag, berättar Olina Öhrn.

Läs även: De är Bollnäs ivrigaste UF-företagare

Fannie Hedman och Jonathan Nordlund går första året på Bromangymnasiet i Hudiksvall.

– Jag har velat starta ett företag sen innan men jag har ingen idé ännu, berättar Fannie som hoppas på att få inspiration under dagens kickoff.

– Vi blev hittvingade, men nu har jag faktiskt börjat fundera på att starta ett UF–företag, berättar Jonathan Nordlund.

Se även: TV från 2015 års UF–mässa