Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kick Saloon har öppnat även i Järvsö

Nu har Kick Saloon nummer två haft sin premiär. Konceptet med en restaurang i westernstil har spridit sig och finns nu även i Järvsö. Ägarna är trötta men nöjda efter en öppningskväll med många gäster. – Vi var nervösa, men det gick jättebra, säger Sebehat Güngör.

För ganska precis sex år sedan, den 1 juni 2010, öppnades restaurangen Kick Saloon i Ljusdal. Det har gått bra och nu utökar ägarna verksamheten med en till, denna gång i Järvsö. Något som gläder invånarna, enligt Sebehat Güngör.

– På premiären hade vi öppet till två på natten, och de undrade om det skulle vara så hädanefter. Det kommer det att vara, och de är så glada för det, säger hon.

Sebehat Güngör och hennes kompanjon tillika kusin, Mulla Yesilkale tycker det är roligt att öppna en ny restaurang i just Järvsö.

– Det händer ju saker hela tiden här. Det går bra i Ljusdal också, men det händer mycket mer här.

Det var i fredags portarna till den nya restaurangen slogs upp. Och det var inga portar som helst. På svängdörrarna in till restaurangen finns en indian och en cowboy. Insidan är inrett med amerikanska westernprylar. En avdelning är inrett som en liten fängelsecell, ett annat rum kallas pokerrummet.

Det är en stil som ägarna trivs med.

– Ja, det gör vi faktiskt. Konceptet är annorlunda jämfört med andra. Man behöver inte vara så fin, det är mer avslappnat. Just att det är mycket mat och färska råvaror med hög kvalitet. Folk gillar det, säger Sebehat Güngör.

Hon och Mulla Yesilkale samt Senol Yesilkale, som är bröder, äger restaurangerna tillsammans. Utöver det jobbar ytterligare fyra familjemedlemmar i rörelsen. Sammanlagt arbetar 12 personer på de bägge restaurangerna.

Inför öppningen i Järvsö har de anställt tre nya personer, men har inte lyckats fylla alla tomma platser.

– Vi behöver två-tre till, både kock, servititriser och servitörer.

De är dock nöjda med premiärkvällen.

– Det var roligt, jättemycket folk. Vi var nervösa, men det gick jättebra, säger Sebehat Güngör.

De kallar de båda restaurangerna för en kedja. Om det blir någon fler i rörelsen framöver är dock oklart just nu.

– Det känns jätteskönt att klara av något. Men det är tungt jobb, det gäller att orka. Nu efter premiären är vi helt slut. Och allt sitter inte på plats ännu, säger Sebehat Güngör.

Under sommaren kommer det även att finnas uteservering på restaurangens tak. Till hösten öppnas puben på källarvåningen.