Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin satsar på go-kart igen

Motortalangen Kevin Engman ska köra go-kart under den kommande säsongen.
– Och jag vill ha ett SM-guld, säger han.

Annons

Inte sedan säsongen 2007 har Kevin Engman tävlat i go-kart.

Men eftersom ett beslut om SM-statusen i STCC drog ut på tiden kunde inte Kevin Engman vänta längre med ett beslut om vilken serie och bil han skulle köra under den kommande säsongen.

Och därför blir det en återgång till go-kart.

– Det har varit så mycket tjafs inom racingen och det blev inget beslut om SM för STCC förrän i torsdags, tror jag. Och det har varit svårt att vänta så länge för att få sponsorer, säger Kevin Engman som inte ser återgången till att köra go-kart som ett steg tillbaka i sin racingkarriär.

– Nej, så är det inte. Jag vill någon gång komma tillbaka till racingen och då gäller det att hålla igång på något sätt.

Under sommaren kommer Kevin att köra för Stockholmsbaserade Team Tegnelius Motor. Ett team han en gång i tiden började sin go-kartkarriär hos. Som tioåring...

– Det här blir på högsta nivå i Sverige och jag vill ha ett SM-guld. För något sådant har jag inte, säger Kevin som tidigare säsonger i go-kart kört åt sig två silver och ett brons i SM.

Sommarens stora mål blir alltså SM-tävlingen som körs i Kristianstad i början av augusti. Innan dess ska Kevin köra fem tävlingar i sin Praga Kart. Närmast om två veckor i Klippan, Skåne. Om vädret tillåter.

– Jag har två dagar på mig innan tävlingen att träna och bekanta mig med banan. Så det blir två extra viktiga dagar för mig, menar Kevin.