Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin flyttar tillbaka till Los efter 45 år – blir chef på kommunen

Kerstin Hiviebäck Holgersson gjorde sin första dag som inköpschef på Ljusdals kommun på onsdagen. I och med nya jobbet går flytten från Sollentuna till uppväxtorten Los.

Annons

Ljusdals kommun har skapat en ny chefstjänst som ska ansvara för kommunens inköp. Till tjänsten valdes en person med erfarenhet från flera år av liknande jobb. Kerstin Hiviebäck Holgersson kommer närmast från fyra år som inköpschef för Kriminalvården. Innan det arbetade hon många år inom det privat näringslivet, både åt svenska och utländska företag. Kerstin tar sig an det nya jobbet med stor förväntan.

– Det känns jättekul. Jag har saker att bita tag i.

Kerstins roll kommer till stor del att gå ut på att sänka kostnaderna och öka effektiviteten när det kommer till kommunens inköp. För att nå dit är goda relationer med leverantörer A och O, menar hon.

– Man når inte dit om man inte har ett bra samarbete, säger Kerstin Hiviebäck Holgersson.

Den nya anställningen medför inte bara en ny arbetsplats utan även en flytt i det privata livet. Men inte vart som helst. När Kerstin gick ut gymnasiet flyttade hon från föräldrahemmet i Los dit hon nu återvänder tillsammans med sin man.

– Min man har velat flytta upp länge men jag har inte varit riktigt mogen. Nu känns det rätt, säger Kerstin Hiviebäck Holgersson.

Det bästa med att komma tillbaka är lugnet, som Kerstin saknat i Stockholm.

– Man har faktiskt en annan livskvalitet här.

Läs också: Nye socialchefen: "Jag är ödmjuk inför det faktum att det är en svår utmaning"

Läs också: Sparkade socialchefen har fått ny placering: "Som jag förstår det är hon nöjd"

Ledare: Sök hjälp mot politiskt kaos

Annons