Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kerstin Carlsson ny kanalchef på P4 Gävleborg

P4 Gävleborg gick under måndagen ut med vem som blir ny kanalchef efter Leif Eriksson – det blir Kerstin Carlsson.
– Jag är rätt så omtumlad. Det känns som att en splitterbomb har briserat, säger Kerstin Carlsson.

Kerstin Carlsson har lång bakgrund på kanalen – som nyhetsreporter, programledare och har de senaste åtta åren varit programchef på P4 Gävleborg.

Hon har under några år även bott i Bollnäs och jobbat på dåvarande Hälsinge-Kuriren.

Nu tar hon alltså klivet upp som kanalchef där hon ska efterträda Leif Eriksson, som efter tolv år som kanalchef, valt att börja arbeta som reporter.

– Jag känner mig otroligt glad och stolt men jag är även ödmjuk inför uppdraget, säger Kerstin Carlsson.

När Carlsson tillträder som kanalchef är ännu oklart, men hon har redan tydliga visioner hur hon vill att kanalen ska arbeta.

– För mig är ledordet "beröra". Vi måste göra berörande journalistik, vare sig det handlar om att få folk att skratta eller att folk känner att det gör ont i kroppen. Sedan ska vi även vara agendasättande med vår grävande journalistik och satsa mycket på våra programledare.

Varför tror du att just du valdes som ny kanalchef?

– Jag tror att det handlade om att jag har en stor inblick i hur vårt arbete ser ut och hur det bör se ut. Vi är i en omorganisering och jag har varit med att rita upp hur arbetet bör se ut i framtiden, säger Kerstin Carlsson.