Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kernby blir "ABBA-Frida"

Flera av ABBA:s originalmusiker möts igen och Hudiktjej får chansen att sjunga rollen som "Frida".

Malin Kernby, bördig från Hudiksvall, blir Anni-Frid när flera originalmusiker från ABBA-tiden möts på nytt för att återskapa det världsberömda soundet.

Bland annat blir det en tur till Kina i början på juni och flera spelningar på Scala Teatern i Stockholm under hösten.

– Det här ska bli hur kul som helst, säger Malin Kernby. Att få sjunga ABBA:s låtar på det här sättet är helt fantastiskt. Jag är i princip uppvuxen med deras musik och hur många gånger har man inte stått med hopprepet i handen och sjungit som Anni-Frid. När jag var med och sjöng på Golden Hits hade jag också rollen som "Frida".

Övriga i gruppen är Patrik Lundström (Björn), Joakim Niehoff (Benny) och Anki Albertsson (Agnetha). Även Joakim Niehoff har viss Hudikanknytning, då han är gift med en tjej från Hudiksvall, Anneli Persson.

Musikerna, från originalbandet, går inte av för hackor. Det handlar om Johan Stengård, Micke Areklev, Mike Watson, Roger Palm, Per Lindval och Åke Sundqvist.

– Vi håller just nu på att repa som bäst och våra första spelningar sker på Scala Teatern i Stockholm 2 och 3 juni, säger Malin Kernby. Men den 4 juni drar hela gänget till Beijing i Kina för att på nationaldagen, den 6 juni, spela på en stor tillställning som svenska ambassaden arrangerar.

För Malin Kernby blir Kina ett kärt återseende, när hon för tiotalet år sedan ingick i gruppen Smile som då var oerhört populära i både Kina och Japan.

– Det blir faktiskt fjärde gången jag besöker Kina, säger Malin Kernby.

Under hösten, från oktober till december, spelar The original band och de fyra "abborna" på Scala Teatern i Stockholm.

– Det är Johan Stengård som dragit ihop flera medlemmar av det gamla gänget. Soundet kommer att bli så ABBA-likt som möjligt, plus kläderna då Owe Sandström, som designade alla ABBA-kläder finns med nu också, säger Malin Kernby.