Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kd-topp vill bygga för äldre

Ljusdal bör hålla sig framme när regeringen skjuter till 120 000 kronor per lägenhet som byggs för äldreboende. Det sa Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren när han gästade kommunledningen i Ljusdal på tisdagen.

Annons

Lennart Sjögren berättade att fyra Gävleborgskommuner sökt pengar för att bygga nya äldreomsorgsplatser, dock inte Ljusdal. Han fick heller inte något entydigt svar om Ljusdals kommun tänker göra det när det gäller nya platser även om kommunalrådet Sören Görgård (C) sa att det kommer så småningom.

– Vi har inget konkret på gång men är givetvis glada om politikerna fattar beslut om hur de vill ha det, säger Ljusdals kommuns socialchef Marita Wikström som dock anser att det är vanskligt att redan nu besluta med sikte på 2020 då de många så kallade 40-talisterna kräver omsorg.

Av förståeliga skäl hade Marit Holmstrand och Sören Görgård inte riktigt samma syn på regeringens politik men kunde enas om att de många miljarder kronor som förbifarten i Stockholm kostar hade gjort större nytta ute i landet.

– Vi är beroende av bra kommunikationer och det är inte bra när Vägverket sänker hastigheten på riksväg 83 eftersom den bedöms som trafikfarlig. Den vägen och även riks-84:an behöver rustas så att vi åtminstone får behålla nuvarande hastighetsgränser, anser Sören Görgård.