Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kazan avslutar elitsatsning

Dynamo Kazan lägger ner sin elitsatsning.
Nu ska den ryska proffsklubben i stället satsa på yngre och billigare spelare.
– För två veckor sedan fick jag beskedet, bekräftar målvakten Anders Svensson.

Det har under en tid ryktats om att ekonomin svajar i Ryssland och att flera bandklubbar därmed brottas med stora problem.

Nu står det klart att Dynamo Kazan – där Edsbyprofilerna Anders Svensson, Hans Andersson och Daniel Välitalo spelade i fjol – tvingas lägga ner elitsatsningen.

– De har lagt ner elitsatsningen och ska satsa på unga och billiga spelare, men de ska fortfarande vara kvar i superligan. Så har jag fattat det hela i alla fall, säger Anders Svensson.

Hans kontrakt med Dynamo Kazan gick ut efter förra säsongen, men 38-åringen har fortsatt förhandla med klubben under våren. Beskedet om att lägga elitsatsningen åt sidan fick han för knappt två veckor sedan.

– Och då fick jag beskedet att det inte skulle bli en fortsättning där för mig. Jag fick samma förklaring som jag gav dig nu, att de skulle ha ett billigt lag i stället för en supersatsning. De ska börja bygga nytt, säger Anders Svensson, som just nu förhandlar med en annan rysk klubb.

– Jag får definitivt besked 28 maj. Då är det sista mötet med guvernören där de fastställer budgeten.

Vilken klubb handlar det om?

– Det håller jag för mig själv så länge det inte är klart.

På den svenska marknaden är intresset ganska svalt för rutinerade Anders Svensson.

– Jag har pratat lite grann med Edsbyn en gång, men annars är det väldigt tyst. Jag får hålla tummarna att det löser sig med ryska klubben så att jag inte behöver fundera så mycket.

Men du är fortfarande fast besluten om att spela bandy i åtminstone en säsong till?

– Det har jag sagt hela tiden. Jag håller fortfarande nivån för att inte fundera på att lägga av och jag tycker fortfarande att det är roligt. Det vore en skaplig missräkning att lägga av för att man inte har en klubb att spela i, säger Anders Svensson, som kommer från en av sina bästa säsonger i karriären.

– Jag spelade VM-final och petade Bergwall (Andreas) för första gången på tio år. Det sägs att man ska sluta på topp, men så känner inte jag. Inte än i alla fall.