Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kattvikskajens bakluckeloppis: "Mycket folk och trevligt på alla vis"

Det är en disig och ruggig lördagsmorgon på Kattvikskajen i Hudiksvall. Bakluckeloppisen ska precis dra i gång och besökare som hoppas på fina fynd har börjat rulla in.

Kika in på bakluckeloppisen:

På bord framför bakluckor trängs mängder med prylar och märkliga saker. En jordglob samsas med dockor och smycken. Nyfiken på den saliga blandningen frågar jag säljaren Arne Olofsson vad han tror kommer att säljas under dagen.

– Det är lite svårt att veta, det kan bli vad som helst.

Men efter att ha slängt en blick över bordet så plockar han upp en fin våg som han tror kommer att gå åt. Själv är han en van säljare och brukar åka omkring på diverse loppisar i landet.

Vid ett loppisbord sitter Clara Eriksson och huttrar. Det är första året som hon är med och säljer på bakluckeloppisen, tidigare år har hon varit på plats för att kika.

– Det känns bra men det är jättekallt, säger hon.

Bakluckeloppisen anordnas av idrottsföreningarna HIF, HuFF och Strands IF. En person som har varit med under ett flertal år är Björn Larsson.

– Det är mycket folk och trevligt på alla vis. Jag har med mig lite fiskegrejer, nät, spön och drag och grejer, säger han.