Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katthem anklagas för att stjäla katter

En kattägare i Bergvik anklagar Djurskyddet Bill & Bull för att stjäla katter som sedan säljs vidare.

- Det är väldigt synd att vi blir misstänkliggjorda, säger ordförande Lillemor Lööf.

Annons

Under sommaren har det pågått en debatt på insändarsidan i Söderhamns-Kuriren om att Djurskyddet Bill & Bull ska ha ägnat sig åt att stjäla katter som sedan säljs vidare.

En kvinna i Bergvik har blivit av med sin katt under sommaren, och hon är säker på att det är Djurskyddet Bill & Bull som varit i Bergvik kidnappat hennes, och andras, katter.

Katterna säljs sedan vidare för upp mot 1 000 kronor, säger kvinnan. Enligt henne har 13 katter försvunnit från samma område i Bergvik under loppet av ett par veckor. Hon har svårt att tro att det är någon tillfällighet.

- Allting tyder på att en oseriös förening håller på, säger kvinnan.

Hon är säker på att det är Djurskyddet Bill & Bull som plockat upp katterna, men medger att några konkreta bevis saknas.

Lillemor Lööf är ordförande i Djurskyddet Bill & Bull i Söderhamn. Hon säger att de är en seriös förening som är anslutna till Djurskyddet Sverige, och hon har svårt att förstå hur någon kan anklaga dem för att stjäla katter. Varje katt innebär en kostnad och jobb för Djurskyddet Bill & Bull.

- Det kommer hemlösa katter till oss, fler än vi kan ta hand om egentligen. Det är väldigt synd att vi blir misstänkliggjorda på det här sättet, vi känner att det skadar verksamheten. Den som inte vet något om oss kan tro att det ligger ett uns av sanning i anklagelserna, säger Lillemor Lööf.