Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofår för Arvikafestivalen

/
  • Depeche Mode spelade på Arvikafestivalen förra året. Trots att bandet är festivalens största bokning någonsin lockade man inte tillräckligt med publik för att gå runt.

Arvika kan bli nästa festival som tvingas lägga ned. På måndagen ställde föreningen Galaxen, som arrangerar bland annat Arvikafestivalen, in samtliga betalningar till sina leverantörer.

Annons

Först föll Hultsfred. Nu verkar Arvikafestivalen vara på väg mot samma öde. Galaxen, den förening som arrangerar festivalen, tvingades på onsdagen meddela att de ställer in alla betalningar.
- Ända in i festivalen trodde vi att vi skulle göra ett acceptabelt resultat i år. Sedan visade det sig att så inte blev fallet, säger Emma Finnkvist, marknadschef för Arvikafestivalen.

När festivalledningen summerade räkenskaperna efter årets tillställning stod de klart att de inte skulle klara av att betala alla leverantörer. Hur stort årets underskott är kommer festivalledningen att meddela vid en presskonferens nästa vecka
- Vi hade ett förlustresultat med oss sedan förra året. Underskottet i år är inte jättestort men vi belastas av att vi hade en ansträngd ekonomi sedan innan, säger Emma Finnkvist.
Årets festival avslutades i helgen, då bland andra Kent, Babyshambles, Kent och Robyn spelade. Enligt Aftonbladet har flera svenska och utländska band redan fått besked om att de inte kan få sina gager.

Emma Finnkvist vill inte kommentera vem, eller vilka, som inte kommer att få betalt.
- Det kan jag tyvärr inte svara på just nu. Vi har ställt in alla betalningar, säger hon
Arvikafestivalen startades 1992 och har profilerat sig som syntharnas egen festival. Även 2004 gjorde festivalen förlust och tvingades förhandla med sina leverantörer. Arvikafestivalen reste sig dock kom tillbaka för att göra några av de bästa åren i festivalens historia. Om det blir någon Arvikafestival nästa år är i dag osäkert.
- I nuläget vet vi inte det. Vi hoppas fortfarande på att det kommer att bli en festival nästa år. Vi jobbar stenhårt för det, men tyvärr kan vi inte säga mer om det just nu.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons