Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katastrofal uppgörelse

Pensionärsgruppen är foglig och finner sig i den mesta vilket politikerna vet. Med facit i hand kan vi nog konstatera att för pensionärerna var reformen en katastrof.

I de flesta fall är breda uppgörelser bra. Pensionsuppgörelsen är tagen av de fyra regeringspartierna och socialdemokraterna. Pensionsuppgörelsen är komplicerad och svår att överblicka för vanligt folk. Pensionärsgruppen är foglig och finner sig i den mesta vilket politikerna vet. Med facit i hand kan vi nog konstatera att för pensionärerna var reformen en katastrof. Uppgörelsen innebär att det bara är vänsterpartiet och miljöpartiet som är fria att agera.

Trots valet nästa år där 1,8 miljoner pensionärer får göra sin röst hörd kommer endast skambud från partierna.

Bromsen slår till och pensionärerna får 300–400 mindre i pension. En pension som redan är för låg.

Så den orättvisa beskattningen där regeringen envisas med att påstå att jobbskatteavdraget skulle skapa jobb. Jobbskatteavdraget är inget annat än en skattelindring för de yrkesverksamma. Då skall man komma ihåg att de yrkesverksamma har en löneutvecklig under 15 år på cirka 40 procent medan pensionärerna fått 3 procent. Riksdagsledamöternas löner har fördubblats på 15 år.

I anständighetens namn borde de miljarder som den förra regeringen lyfte över till stadskassan återföras till pensionsfonderna.

Pensionsavgiften som arbetsgivarna betalar in borde anpassas så att balans återskapas i pensionssystemet.

SPF Distrikt Hälsingland

Göte Rösth

Ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel