Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kasta inte moralkakor på folk, Norberg

Svar från Alexander Wigren till Jonas Norberg (
10/5
) som vill att alla som grillar tar större hänsyn till dem som är vegetarianer:

"De har börjat bränna kroppar överallt inne i staden", det låter som något taget ur en postapokalyptisk film men nej, det var bara en del av den första meningen i Norbergs insändare som publicerades i tidnigen i tisdags. Han skriver: "Det är verkligen inte okej att grilla djur på offentliga platser. Var vänlig respektera det.", men det enda du lyckas göra i din insändare är att fullkomligt underminera vegetarianer genom att ställa dig själv på en piedestal och stolt framföra att du är moraliskt överlägsen alla andra.

Det finns varken en lag eller ett socialt tabu mot att grilla på utmärkta offentliga platser och dina försök till att ingjuta skuld hos köttätare genom att klaga på att du konstant känner den ohyggliga likstanken av oskyldigt dömda och mördade individer gör det inte bättre. Det skulle vara mycket lättare att ta dig på allvar om du i stället skrev en insändare som förespråkar en kraftig minskad konsumtion av kött, samt en produktion där djuren blir väl behandlade, får gå fritt och slipper bli fyllda med antibiotika.

Ingen av mina vänner som är vegetarianer vill överhuvudtaget associeras med din Bror Duktig-attityd eftersom de alla anser att det förstör deras chanser att bli tagna på allvar. Presentera fakta och sakliga argument i stället för att kasta moralkakor på folk, det kommer göra under för din övertalningsförmåga.

Alexander Wigren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel