Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kasta inte in handduken i Ramsjö

Centerpartiet säger ja till att Ramsjö skola ska vara kvar, så länge det finns elever, lärare och Ramsjöbor som vill ha skolan kvar.

Skolan är oerhört viktig för hela Ramsjöbygdens överlevnad och utveckling, i en glesbygd som Ramsjö hänger allt ihop.

Skolan hänger ihop med Nyhems äldreboende, som hänger ihop med den lokala entreprenören som lagar mat till skolan och de äldre i Ramsjö, entreprenören hänger ihop med den lokala ICA-affären, och så vidare. 

Allt detta sammantaget skapar arbete, framtidstro och utveckling av en fantastisk glesbygd och för dem som valt att bo där. Det skolprojekt som startades i Ramsjö med Hela Sverige ska leva kanske inte har gett det resultat som man önskat sig men det innebär inte att man ska ge upp eller "kasta in handuken." Tvärtom, utvärdera det som inte blev bra, gör om och gör det bättre.

Hitta i stället andra smarta lösningar för att ordna en bra undervisning för de elever som valt att gå i skolan, det finns mycket att göra på det området med dagens IT-teknik. Vi i Centerpartiet tror på Ramsjö som en livskraftig bygd, där vi politiker ska ge förutsättningarna till att faktiskt få lyckas när alla andra säger att det inte går, Centerpartiet säger att det går, därför säger vi ja till Ramsjö!         

Ingrid Olsson (C)

ledamot i UN 

Janna Hertzman (C)

ledamot i UN

Helena Brink (C)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel