Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kartlägg hedersrelaterat våld och förtryck i Bollnäs!

Enligt Ungdomsstyrelsens studie Gift mot sin vilja från 2009 upplever 70 000 ungdomar i Sverige att de inte fritt kan välja vem de ska gifta sig med, skriver Liberaler i Bollnäs som vill att fenomenet synas i Bollnäs.

Detta är en helt oacceptabel inskränkning i unga människors liv. Nämnd undersökning har varit till stor hjälp för att få en bild av problemets omfattning, men har nu några år på nacken.

Det är dags att skaffa förnyad och mer specifik kunskap på detta område. Liberalerna kommer därför i en motion föreslå att Bollnäs kommun gör en egen kartläggning över förekomsten av hedersrelaterat våld och förtryck riktat mot barn, ungdomar och vuxna i kommunen. Detta som ett första led i fortsatt fokuserat arbete mot detta.

En sådan kartläggning skulle även kunna medverka till att frågan lyfts och att Bollnäs tydligt markerar att hedersvåld och hedersförtryck är fullständigt oacceptabelt.

Yanina Westergren

Peter Nordebo

Britt-Inger Andersson

Daniel Didricksson

Saga Astner

Charlotta Backström

Liberalerna Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel