Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karriärens första seger

Elisabeth Gjers, Hudiksvall, köpte Heavy Infantry under en semester i Skåne.
Vid torsdagens tävlingar på Hagmyren kom karriärens första seger.
– Det är faktiskt första hästen som jag äger också, sa Elisabeth.

Annons

Elisabeth Gjers har en gedigen bakgrund inom travet då hon förutom jobb hos stortränare som Kari Lähdekorpi och Joakim Lövgren också försörjt sig som hästskötare på andra sidan Atlanten. I dag kombinerar hon jobb i hästshopen på Hagmyrens stallbacke med arbete i Jan-Olov Perssons stall och totalt har Elisabeth hunnit med ungefär 15 år inom travsporten. I slutet av förra sommaren köpte hon Heavy Infantry under en semesterresa i Skåne med sambon Östen Palm.

– Jag hade sett på nätet att hästen var till salu och vi såg honom i ett lopp på Vaggeryd då. Jag gillade hästens stam och tyckte det var en fin häst, sa Elisabeth.

Heavy Infantry var då segerlös och hade tjänat knappt 30 000 kronor på 26 starter, men det var statistik som förvånade Elisabeth.

– Jag förstod nästan att det var något fel på hästen och sedan vi behandlade honom har det fungerat bättre.

De fyra första starterna för Elisabeth gav flera framskjutna placeringar och vid torsdagens tävlingar fick Heavy Infantry sätta pricken över i:et. Sofia Frilén satt i sulkyn och i en tät slutstrid fick den sexåriga valacken nosen först. En seger som överraskade spelarna rejält då vinnaroddset skrevs till 36 gånger pengarna, men lika förvånad var inte Elisabeth.

– Hästen har gjort flera fina lopp på sistone och jag vet att han alltid går bra hela vägen in i mål.

Segern var den första i karriären och sedan hästen bytte ägare för fem starter har det blivit drygt 40 000 kronor in på kontot.

– Det känns jätteroligt och trots att jag varit inom travet så länge är det faktiskt den första hästen jag äger, sa Elisabeth.

Hemmaframgångar blev det också då Jan-Olov Persson ledde från start till mål med Lome Lykt.

Bollnästränarna höll sig också väl framme under tävlingsdagen då Stefan Arvidssons Roadscanner ledde från start till mål med Ulf Ohlsson i sulkyn.

– Stefan har gjort ett riktigt bra med hästen och han känns finare för varje start, sa Ohlsson.

Dagens gladaste vinnare var ändå Zandra Karismaa, Bollnäs, som bjöd på rejäl segergest när hon vann med Tomas Petterssons Rizzo Frontline.

– Jag vinner inte speciellt många lopp så det gäller att passa på, sa Zandra.