Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karriären i fara för "Kuben"

Edsbyns lagkapten Magnus "Kuben" Olsson har under hela säsongen mörkat en knäskada – trots det har han spelat för fullt.
Nu hoppas veteranen på operation så fort som möjligt.
– Det är ena knät som är dåligt, och det var värre än man trodde. Jag måste göra någonting både för att klara idrotten och för att kunna hitta på grejer med barnen, säger Magnus Olsson.

Vintern har varit ett evigt tejpade för Edsbyns 37-årige lagkapten. När han kollade upp knät under säsongen kom man fram till att hans skador skulle åtgärdas veckan efter SM-finalen. Rykten om att han skulle ha haft problem med sitt knä har funnits, men hur allvarligt det varit har "Kuben" försökt hålla inom laget.

– Det är ingenting man skyltar med under säsongen. Det finns alltid de inom bandyn som skulle utnyttja det, säger Magnus Olsson, som därför inte vill säga vilket knä det handlar om.

Så exakt hur ser ditt knä ut?

– Det främre korsbandet är av och det inre ledbandet är uttänjt. Även de båda meniskerna är trasiga. Så man har hållit på och tejpat under säsongen.

I dagsläget finns det två vägar att välja emellan för "Kuben". Antingen opererar han allting och kan se fram mot, i bästa fall, fyra till fem månaders rehabilitering.

Eller...

– ... så opererar jag bara meniskerna och då blir det kortare läktid. Fyra till fem månader skulle kännas tufft. Och då är det om allt flyter på som det ska, säger Magnus Olsson.

Du är van att träna nästan varje dag, hur skulle det kännas att vara stilla så länge?

– Man skulle klättra på väggarna.