Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karnevalståg på Länsmuseet

22-årige Erik Olof Wiklund från Tranberg, Alfta ställer ut på Länsmuséet i Gävle mellan den 3 och 24 oktober. Det är en helt egen utställning. Han kommer bland annat att ställa ut en stor målning med motiv från karnevalståget i Alfta.

Oljemålningen mäter 180x114 cm. Erik Olof Wiklund började måla den efter jullovet, när han gick vid Konstskolan i Gävle. Han har sedan jobbat med den från och till under åtta månader.

– Karnevalståget är något vi ska vara rädda om och bevara i Alfta. Det är något som kan utvecklas hur långt som helst, säger han.

Erik Olof Wiklund har tidigare bland annat gett ut två historiska romaner från länet och belönats med Hälsinge Akademis första pris och även medverkat på bokmässan i Göteborg.

Nu visas för första gången Eriks konst upp för allmänheten efter ett års studier på Konstskolan i Gävle. I höst går han skrivarlinjen vid Bollnäs folkhögskola, den senare delen, och ska jobba med sitt nya romanprojekt.

– Offentliga verk står mig närmast då jag känner att fler kan uppskatta dem och begrunda dem istället för att de hamnar i privat ägo. Förut har jag bara visat allmänheten mitt skrivande, nu vill jag också visa den konstnärliga sidan av mig och hoppas allmänheten tycker om det, säger Erik Olof.

I januari är han åter aktuell med en utställning i Edsbyns bibliotek, där en del av hans konst från Gävle också kommer att visas.