Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson: "Ser stor potential i honom"

Edsbyn var intresserat av Mattias Larsson redan förra året avslöjar sportchefen Stefan Karlsson.

– Då valde vi mellan honom och Mattias Widén och det var väl några som undrade varför vi inte tog honom redan då, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Mattias Larsson är en spelare som Edsbyn haft koll på några år och planen har hela tiden varit att låta honom mogna i allsvenskan för att sedan plocka hem honom för förädling.

– Vi har vetat att han ska plockas hem och vi ser stor potential i honom, framför allt på längre sikt. Han är 24 år, en bra ålder för att utveckla honom och han bör ta steget nu att bli en elitspelare, säger Stefan Karlsson, som hoppas att han, liksom Mattias Widén, tar större plats lur längre tiden lider.

– Mattias kan bli en bra avlastningsspelare till en början, men sedan är det upp till honom, han kanske tar hästkliv direkt. Han är i alla fall angelägen om att etablera sig som elitseriespelare.

Enda frågetecknet är att Mattias Larsson är ännu en spelare i Edsbyns trupp som trivs bäst på mittfältet eller i en roll som halva.

– Det ligger väl en del att i vi har mycket mittspelare i truppen, men givetvis är vår tränare med på noterna när det gäller en sån här spelare. Och det finns säkert spelare i den befintliga truppen som kan skolas om till andra positioner, säger Stefan Karlsson.

Edsbyn har tränat ett tag men på måndagen hade A-laget sin officiella upptaktsträff. Om det kommer att adderas ytterligare någon spelare till nästa säsong är oklart – men det jobbas på några namn.

– Vi är inte nöjda än, vi har lite krokar ute så får vi se vad som händer, säger Stefan Karlsson.