Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Erik "Eje" Nyström

Boktryckare Karl-Erik "Eje" Nyström, Bollnäs, fyller 90 år fredagen den 7 mars.

Eje är född och uppvuxen i Bollnäs, som ett av fem barn till boktryckaren John och sömmerskan Wilma.

Efter studier vid Grafiska Institutet i Stockholm arbetade han som teknisk chef på tidningarna Hörnösandsposten, Hallands Dagblad och Stockholms Tidningen.

1958 återvände Eje med familjen till Bollnäs och drev tillsammans med sin bror Kalle Nyströms Tryckeri fram till sin pension.

Eje träffade sin älskade Margit på Rehngården i Bollnäs nyårsafton 1947. Från den dagen var de ett par, fram till hennes bortgång våren 2012. Tillsammans med Margit tyckte Eje om att resa, gå på teater och konserter.

Under somrarna trivdes de som allra bäst i sommarstugan vid Voxsjön med gräsklippning, fiske och ständiga smårenoveringar.

Vintertid var det skridskor på sjön. De gjorde också många resor till Duved för längd- och utförsåkning.

Under sin aktiva tid var Eje engagerad i Bollnäs Alpina Klubb, Bollnäs Golfklubb, Rotary, Odd Fellow och Frimurarna. Förutom föreningslivet har han ett stort intresse av skönlitteratur, design och konst. Många fina tavlor som han själv målat eller tecknat pryder hans rum.

Under hela sitt liv har Eje månat mycket om sin familj och födelsedagen firar han tillsammans med sina fyra barn och sex barnbarn.