Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karl-Eric Hall

Karl-Eric Hall, Bergsjö, avled den 20 januari i en ålder av 80 år.

Han föddes i Skomakars i Hassela som näst äldst av nio syskon. Föräldrarna hette Harald och Signe Hall.

Efter att ha flyttat runt en del bosatte sig familjen till slut i Ede, Bergsjö.

Karl-Eric började i unga år jobba med sin far på mjölkbilen. Han arbetade även i skogen ett tag innan han fick anställning på Plyfa i Hassela där han jobbade kvar till sin pensionering.

1966 gifte sig Karl-Eric med Ingrid, född Näsman, och makarna fick tre barn.

1969 flyttade familjen till Pärbo i Ede, där de sedan har bott kvar hela tiden.

Hemma på gården hade Karl-Eric en liten snickarverkstad där han tyckte om att pyssla. Han gjorde bland annat brudkistor, egna trädgårdsmöbler och snickrade på egna huset. I yngre dagar åkte han och hans bror runt och satte upp fastbandshagar.

Karl-Eric tyckte om att vara i naturen. Han fiskade mycket, både på vintern och sommaren. På höstarna plockade han bär och jagade, på vintrarna åkte han skidor, han har bland annat åkt tre Vasalopp.

Som barnbarn till riksspelman Jon-Eric Hall har musiken alltid funnits i familjen. Karl-Eric spelade själv fiol, och alltid när familjen träffades var det sång och musik.

Karl-Eric satte alltid familjen i centrum och ställde upp för barn och barnbarn. Inget var omöjligt för honom.

På grund av sjukdom bodde han sista tiden på Gullvivan, Sörgården i Bergsjö, där han somnade in i kretsen av sin familj.

Närmast sörjande är makan Ingrid, barn och barnbarn.