Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kardells plogar länsvägar öster om E4

Kardells lantbruk & entreprenad vidgar verksamheten.

Företaget ska sköta vinterväghållningen på sex stycken länsvägar öster om E4.

– Området omfattar hela Jättendal och upp till Norrfjärden, säger Sten-Olof Kardell.

Det blir också han och brodern Jan - Ove Kardell som kommer att sköta merparten av plogning och grusning på vägarna med nummerbeteckning 785 till och med 790.

Kardells blir, liksom övriga åkerier i snösvängen i norra Hälsingland, underentreprenörer till NCC Roads.

De blev uppringda av maskin - och transportscentralen i GMT i Gävle som skötte den lokala upphandlingen för sina företags räkning. Tidigare år har Kardells skött snöröjning på enskilda vägar och skogsvägar. Nu fick de förfrågan om betydligt större objekt trots att de inte är GMT - medlemmar.

– Det kan bli snärjigt i vinter. Vi har ju en hel del annat också att syssla med, konstaterar Sten-Olof Kardell.

Familjebolaget bildades för drygt tjugo år sedan. Samtliga fyra bröder och föräldrarna Yvonne och Sten Kardell är aktieägare med lika stora poster.

Bolaget drivs i fyra sektorer. För köttdjursproduktionen på Utigården svarar Jan-Ove Kardell. Skogsmaskinerna ligger på Per-Åke Kardell. Sten-Olof Kardell har grävmaskiner och lastbilen på sin lott. Nils-Erik Kardell gräver åt Fortum men är även instruktör.