Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen styr i topp

Hudiksvalls HC åker till bortamatchen mot Åker/Strängnäs med en rejält skadedrabbad trupp. Men på benen står lagkaptenen Magnus Nilsson och leder laget.

Matchena blir bara viktigare och viktigare. Då passar det bra att ha en lagkapten som kliver fram och visar vägen.

Magnus Nilsson har hittills gjort sju mål på elva matcher. Med det är han bäst i HHC och näst bäst i hela allettan.

– Det blir ett annat spel i allettan. Vi möter bra lag hela tiden och det blir ett mer strukturerat spel eftersom vi möter bättre lag. I serielunken kan det faktiskt vara svårare att möta sämre lag som inte har någon tydlig spelidé, säger Magnus Nilsson.

HHC:s form är god. Fyra raka segrar är man uppe i nu, något som är hela lagets förtjänst.

– Alla har steppat upp, som senast när vi hade spelare borta hit och dit. Vi har en jäkla bra lagmoral, säger Magnus Nilsson.

På söndagen är det Åker/Strängnäs som står för motståndet. Ett lag HHC kämpade med sida vid sida i grundserien, men som halkat efter rejält i allettan. Laget är helt avsågat från toppen och HHC jagar vidare efter femte raka segern.

– Åker är väl lite som vi var förra året när vi var avsågade tidigt. De har ingen press på sig och har vi inte rätt inställning mot såna lag kan det lätt vända. Men med det lag vi har i år finns inga tankar kring underskattning. Det blir en tuff match mot ett bra lag, säger Magnus Nilsson.

I tre av fyra möten lagen emellan, den här säsongen, har pucken hittat målnätet från Magnus Nilssons klubba. Han är definitivt sugen på ännu fler mål i söndagens match.

– Ja, nu måste jag faktiskt stänka dit någon puck. Jag har missat för mycket chanser på slutet, säger han.

Skadeläget blir annars en allt mer dystrare läsning för HHC. Båda tvillingarna Wernerson Libäck saknas, detta sedan Linus drabbats av en inflammation i hjärtsäcken.

– Det är sviter av virus och förkylning, men som jag förstått det går det att läka bort genom vila. Han har inte fått penicillin eller liknande men blir nog borta någon vecka. Positivt är i alla fall att Pontus (Wernerson Libäck) är på väg tillbaka från knäskadan, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.