Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen: "Energin är slut nu"

Frågan är om det var sista gången som LBK-kaptenen drog på sig den gulgröna tröjan i förlustmatchen mot Katrineholm.
– Spontant känns det så, säger han efter matchen.

Trots att elitseriekontraktet klarades med hjälp av Gais 4–3-mål av Tobias Andersson på övertid mot Gripen, hade Ljusdals veteran och lagkapten Sebastian Jonsson svårt att känna någon större glädje.

– Nej, just nu känns det inte så. Jag är bara så besviken på vår insats. Den är under all kritik, säger kaptenen efter matchen och fortsätter:

– Visst isen är dålig så vi får inte tag på bollen och Katrineholm behärskar förutsättningarna bättre, men vårt eget spel är riktigt dåligt.

Går det att känna någon glädje eller lättnad?

– Tja, jag vet inte. Jens Hermansson var väl den som försökte höja stämningen litegrann här i omklädningsrummet. Han påpekade att det är en serie och det gäller att ta nog många poäng. Det har vi trots allt gjort. Lättnad är det klart att jag känner, men någon direkt glädje vet jag inte om jag känna efter en sådan här match. Det känns mest tomt, säger kaptenen som spelade fram till Oscar Jonssons 2–1-reducering i matchen.

Och efter 21 säsonger i klubben kom frågan om matchen mot Katrineholm var den sista publiken på Idrottsparken fick se av sin trotjänare:

– Spontant känns det som att det slut för min del. Energin är slut nu, men jag väntar lite med att säga något definitivt, säger han.