Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapten Olsson fortfarande hungrig

37 år gammal men fortfarande hungrig på mer.
Efter fem raka SM-guld leder Edsbyns lagkapten Magnus "Kuben" Olsson sitt lag mot nya mål – en evig jakt på utmaningar för ett mästarlag som vunnit allt som går att vinna.
– Det är en otrolig hunger i laget. Vi vill vara med i alla de stora matcherna och även om många målar upp oss som favoriter så känner vi fortfarande att vi är ute på jakt, säger "Kuben".

Stämningen i Edsbyn är på topp dagen före SM-finalen och enligt Magnus Olsson så får man nypa sig i armen för att kunna förstå vad laget ställt till med under åren som varit.

– Hade nån sagt för sex år sedan att vi skulle ta fem raka guld och nå sex raka finaler så hade man ringt någon så att människan blivit inburad. Vi sade säsongen 02/03 att vi skulle vara med i toppen om några år, men att det skulle gå så snabbt trodde man inte, säger Magnus.

Det har skett mycket för "Kuben" under de här åren. När den första finalen spelades var han nybliven pappa till Elliot, och den här vintern här hans ettåriga tvillingsystrar gett mycket glädje – och tagit energi.

– Det sliter så klart. Man kan inte alltid förbereda sig för alla som har småbarn vet att det inte alltid blir så bra nattsömn alla gånger, de blir sjuka och det är annat som ska ordnas. Det gäller att man har en andra hälft som sköter mycket, säger Magnus.

Men å andra sidan är familjen en välbehövlig oas för "Kuben", som lever och andas bandy de flesta timmarna på dygnet. Dels som spelare – dels som anställd på bandygymnasiet.

– Det är skönt att växla om till familjen och kunna släppa bandyn när man kommer hem. Man får lite distans till det och jag har hittat en bra balans mellan bandy och familj, säger Magnus.

Nu är ni framme i en ny final, vad blir det för match tror du?

– Vi och Västerås känner till varandra bra och det är rätt lag som möts.

Hade du tippat samma finallag i höstas?

– Jag hade trott mer på Vetlanda att de skulle ta ett kliv framåt. De pressade ju oss i slutspelet säsongen före. Men de verkar inte ha gått framåt.