Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapp-Ahl byter till Lindexhuset

Kapp-Ahl genomför inte satsningen i Åhlénshuset i Bollnäs. I stället hamnar affären i Lindexhuset (f d Domus) genom ett kontrakt med galleriabyggaren Sjaelsö.
- Vi kom till vägs ände i förhandlingarna vid Åhléns, säger Kapp-Ahls informationschef Ola Thorén.

De nya lokalerna för Kapp-Ahl färdigställs samtidigt som det också görs en ombyggnad för Lindex räkning. Det ingår som en första ombyggnadsetapp i galleriakomplexet.

Enligt byggentreprenören, Byggdialog i Karlstad, ska både Kapp-Ahls och Lindex lokaler stå klara i oktober i år.

Kontraktet mellan Sjaelsö och Byggdialog för de första lokalerna uppgår till tio miljoner kronor.

- I det här skedet går vi inte ut med några detaljer och jag vill inte precisera mig närmare om vår lokals placering vid Långgatan. Det kommer att framgå när jobben inleds, säger Ola Thorén.

- Den här lösningen öppnade sig sedan vi i flera omgångar fört förhandlingar med Åhlénhusets ägare utan att komma överens. Till slut nådde vi en punkt när det inte gick att komma vidare.

Kapp-Ahl planerade att starta sin nya butik i Bollnäs redan förra året. Målet var då att kunna öppna den till julhelgen.

Men trots ett preliminärt avtal med Åhlénshusets ägare Nordic Retail Fund och förvaltaren EFM ledde alltså inte förhandlingarna till en uppgörelse.

Ola Thorén vill inte gå in på orsaken.

- För vår del är kontakterna avslutade i och med att vi valt en annan lösning.

I januari fick Kapp-Ahls Sverigechef Urban Solander frågan om företaget redan då försökte hitta andra alternativ.

- Andra hyresvärdar får väl höra av sig med erbjudanden. Men vi har ju ett avtal om 950 kvadratmeter i Åhlénshuset och utgår ifrån att hyresvärden löser det, svarade han.

På onsdagen kunde inte Urban Solander nås. Det gick inte heller att få några kommentarer från ägarförvaltaren i Åhlénshuset.

Ombyggnaden av Lindexhuset ska enligt Byggdialogs hemsida påbörjas omgående.

Men trots dessa uppgifter offentliggör inte Sjaelsö ännu vilka övriga företag som ska flytta in i vare sig gamla Domus eller i den nya galleriabyggnaden på Brotorget.

Enligt projektutvecklaren Tommy Johansson hos Sjaelsö är "kontrakten påskrivna". Men mer än så säger inte Sjaelsö heller nu.

Flera affärsägare har redan flyttat ur Lindexhuset. Det gäller bland annat en optikerbutik, en frisersalong och ett kafé. Tidigare har en sportfiskebutik och en databutik lämnat det som kallats Snoddas-gallerian.

I entréhallen finns nu en skylt som anger Byggdialog som totalentreprenör. Enligt det företagets produktionschef Dan Fallqvist är det dock en gammal skylt.

- Vi har haft uppdrag från Sjaelsö när affärskomplex byggts i Ludvika och Borlänge, men någon upphandling för hela gallerian i Bollnäs är ännu inte gjord, säger han.