Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaospilot i Schweiz

Gustav Mobacke, son till ägaren av Mobackes Trädgårdscenter, har precis antagits till utbildningen KaosPilots Switzerland. Han kommer från och med i höst vara borta i tre år.

Annons

Varför har du sökt den här utbildningen?

Det är en väldigt otraditionell utbildning, och det gillar jag. I de traditionella utbildningarna finns det ett fast tänk. Det är redan förutbestämt vilken information du ska ha, och vad du ska veta och kunna när du är klar med utbildningen. På denna utbildning får du inga svar, det ställs bara fler frågor. Man uppmuntras till att vara den men är.

Vad går utbildningen ut på?

Det är faktiskt en svår fråga, men för mig är det en ledarskapsutbildning. Det behöver det inte vara för alla andra. Under utbildningen jobbar man med skarpa projekt, samtidigt som man ständigt utvecklar sin ledarskapsförmåga. Det handlar om att utmana sig själv hårt och sedan ta ett steg tillbaka och reflektera över det. Man jobbar med väldigt kompetenta människor och med metoder och verktyg som jag tror på. Jag tror att en utbildning inom traditionellt ledarskap inte omfattar lika mycket. Det här handlar om att utforska människors fulla potential. Man får inte heller något diplom eller någon titel när man har gått klart utbildningen, och det är också något som är unikt.

Hur länge är du borta?

I tre år. Det är fett länge, och det känns hur roligt som helst. Två och ett halvt år i Schweiz och sedan ett obligatoriskt halvår i Sydafrika, just för att det är en del av världen som inte har kommit lika långt med sin utveckling.

Vad händer med Mobackes Trädgårdscenter när du åker?

Jag har faktiskt inte varit där på ett tag. Jag har valt att lägga det åt sidan just nu. För att kunna genomföra det jag drömmer om så behöver jag lära mig så mycket som möjligt om mig själv.

Är tanken i framtiden att du ska ta över Mobackes Trädgårdscenter eller har du andra planer?

Det har jag valt att lämna öppet. Jag tänker inte låta någonting stoppa mig just nu. Men Bollnäs och Mobackes Hälsingland brinner jag verkligen för, så med stor sannolikhet kommer jag tillbaka.