Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanske dödshjälp på oss pensionärer?

I tidningen (23/1) gick att läsa att socialnämnden i Ovanåker fått ett överskott på 3,4 miljoner kronor, till stor del genom avvecklingen av gruppboendet Lyckebo i Alfta.

Nedläggningen av Lyckebo berodde inte på att vi har för många gruppbostäder, utan för att bostäderna behövs för invandrade flyktingbarn och -ungdomar. För oss pensionärer var nyheten inte glädjande, men en bekräftelse på vad vi länge har anat, nämligen att invandringen prioriteras före vård, skola och omsorg.

Vi kunde också läsa att ny personal skulle anställas och att det här var fråga om dygnet runt-passning, men oss pensionärer går det däremot mycket bra att låsa in.

Kanske dödshjälp skulle införas på oss pensionärer? Det skulle innebära kortare väntetider på äldreboendet, kortare lidande för dem som inte får den vård som erfordras på grund av personalbrist. Alla anhörigas tid av ängslan och oro för sin mor eller far som ligger inne för vård och inte får den passning som behövs på grund av personalbrist skulle kortas.

Sist men inte minst, systemet skulle innebära att mer pengar skulle kunna frigöras till invandringen. Som framgår av ovanstående är det inga ljusa framtidsutsikter vi äldre har att vänta oss och vid samtal oss pensionärer emellan kommer alltid fram önskan att dö knall och fall.

Sven Olof Storm

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel